julkort

Som jag skrivit förut så ägnades jullovet och halva januari åt julkortstillverkning. Kravlöst skapande med sanslöst god framförhållning. De flesta (tyvärr också de bästa) är redan prydligt förpackade i cellofanpåsar eftersom jag förmodade att intresset för dem skulle vara tämligen svalt (vem mer skapar julkort i januari?) men nu beslöt jag mig för att visa några i allafall.

Jag har arbetat efter principen ”använd slut på gamla rester” och fått rensat en hel del. Väldigt tillfredsställande.

Det mönstrade papper är ett gammalt embossat elsie-papper där jag slipat fram den vita kärnan. Spetsen är handknypplad och blev över när jag sydde en duk i sann ”använd det du har-anda”, organzabandet är från 2004. 🙂

Renpappret hör till de första scrappapper jag köpte (år 2000?) jag tyckte så mycket om det att jag köpte flera stycken. NU har jag använt upp dem! Papperssnöre från IKEA 2007.

Kottepappret är från 2003 *roll* och även det är numera SLUT! 🙂 Röda blingstenar från 2006.

Hur jag kan minnas årtalen på sakerna? När jag började scrappa var butikerna lätträknade och köptillfällena få. Det var helt enkelt en unik händelse värd att bevaras i minnet! Jag minns att jag köpte kottepappret på vår västkustsemester 2003 (en omväg på 10 mil är väl inget?) och organzabandet till en swap jag var med i när Isak var nyfödd. Sån är jag, jag minns alla möjliga konstiga saker men har ingen aning om bilarnas registreringsnummer eller vilket försäkringsbolag vi använder.

julfix 11

Hur ligger ni till i julfixandet? Här ligger vi i fas. Skönt! Imorgon ska barnen få slå in sina sista hempysslade saker, sedan åker vi till Lek&Buslandet och… ja, leker och busar! På julafton ska vi fixa det sista med maten och sedan bara mysa och umgås.
Årets strategi för julfixandet var att börja i tid och bara göra det som känns kul, en plan som har funkat alldels utomordentligt bra. Sålunda har jag/vi bakat knäckebröd, fyra sorters kakor (det mesta uppätet) och tre sorters julgodis men jag har varken putsat fönster (gnodde bara bort det värsta kladdet med en microtrasa) skakat mattor eller skurat bakom spisen! (varför i hela friden ska man göra det just till jul när man redan har häcken full?!)

Uppdatering för de senaste dagarna:
-Granen (MIN altså *fniss*) är köpt, inburen och klädd.
-Alla klappar är köpta och inslagna.
-Köttbullar, skinka och janson är tillagat och avsmakat. (med beröm godkänt)
-All mat är inhandlad, även glassen som krävde tre vändor för att bli ihågkommen!
-Barnen har pysslat en massa charmiga presenter som ska delas ut till älskade släktingar.

Slutligen vill jag passa på att tipsa om två söta filmklipp på tindrisen där hon fixar frukost respektive dansar till julmusik. Älskade unge! Surfa över till http://blogg.derenback.se.

Nu önskar jag alla en riktig lugn och mysig jul med familj eller vänner, god mat samt en och annan julklapp! KRAM!

julfix 10

I helgen har det fixats ytterligare:

-Alla barnens klappar utom en är klara och inslagna.
-Vi ligger i fas med inslagning av vuxenjulklapparna.
-Pepparkakskolan är klar. *mums*
-Hemmet är pyntat så när som på julgranen.
-Pepparkakshuset är monterat och pyntat och klart. (men vi fick köpa två förpackningar för att få ihop tillräckligt många oskadda delar! *morr*)

Återstår gör några julklappar, knäckebröd och lite julmat. Och så ska barnen få pyssla lite julklappar också men det tar vi de sista dagarna för att inte väntan ska bli för lång.

julfix 9

Äntligen helg! Veckan har varit en smula fulltecknad, men känslan jag bär med mig till veckoslutet är snarare glad-trött än helt utsliten! *ler* I helgen händer många trevliga saker och lite pulkaåkande ska vi nog kunna klämma in också men överst på önskelistan står dock VILA inför ännu en hektisk vecka med alldeles för mycket jobb både för David och mig. Nåväl, när den veckan är över är vi långlediga, härligt!!!

Nu till julfixandet:

-Julkorten är färdiga och postade.
-Tre luciatåg är avklarade. *mysigt*
-Hälftenav barnens julklappar är inslagna.
-Fredagsfikat på jobbet är avklarat, alla mätta, sockerstinna och nöjda. (ca 3 månader tills det är min tur igen)
-Hälften av ”vuxenjulklapparna” är köpta.
-Julpresenter till Tindras ”fröknar” är fixade.

julfix 8

Jag fortsätter med uppdateringarna:

-Julkorten vi ska skicka är färdiggjorda och ska bara signeras, kuverteras, frankeras och levereras. *fniss*
-Chokladfudge står på stelning i kylen.
-Barnens julklappar är helt färdigköpta, både den sista kalenderpresenten som inte blev av tidigare, julstrumpepaket och vanliga julklappar. Inslagning väntar!

Imorgon går det första (av tre) luciatåget av stapeln. Det blir ju trippelt lussande eftersom jag jobbar på förskola och har ett firande där, och sedan har barnen varsitt också. Lyckligtvis är alla tre på olika dagar!!!

cred

Eftersom David klagade på cred-bristen så får jag väl poängtera att julfixatlistan inte bara gäller MIG.
Förutom snickrandet är det inte JAG som klätt barnans gran eller postat deras önskelistor. Jag har även haft lite hjälp med utplacerandet av tomtar, grisar, speldosor och blinkande miniatyrhus på diverse mer eller mindre bra valda platser i bostaden. Av barnen altså, inte maken. Med hans 50-timmars arbetsveckor har jag inte heller några sådana förväntningar, MEN jag är mycket tacksam att han hittade 15 minuter i schemat för att spika ihop min trälåda. Det hade tagit mig en hel kväll annars!

Kram på dig älskling!

julfix 7

Uppdatering:

-En jättefin adventsljusstake är snickrad, målad, slipad, inkad, invigd och beundrad.
-Makalösa (korintkakor) är bakade.
-En liten nätt glöggfest för 23 personer är förberedd, genomförd och undanstädad.
-En trave julkort och tändsticksaskar är tillverkade, ivägsända och till viss det sålda.
-Barnens önskelistor till tomten är skrivna och ivägsända. SE HÄR
-Barnens julgran är pyntad. SE HÄR
-Julblommor är inköpta och arrangerade, det doftar ljuvligt!

julfix 6

Jag fortsätter pricka av punkter på listan:

-Pepparkaksrullen är bakad, rullad och infryst.
-Ingefärskakorna är bakade och undangömda.
-Julmaten är planerad och uppdelad.

Däremot har jag inte gjort särskilt många julkort att sälja i år, har inte orkat och inte hunnit, men ett par har det blivit iaf. Julkorten vi själva ska skicka är inte heller gjorda ännu, det börjar bli dags!