fotopussel

Bilder ja.
Dåliga bilder.
Jag får försöka ta mig tid att plocka fram finkameran eller åtminstone fota med mobilen i dagsljus… Eller så struntar jag helt enkelt i det och är nöjd med det verkliga resultatet istället. Och det är jag, jättenöjd!

20121107-223524.jpg

20121107-223607.jpg

20121107-223629.jpg

20121107-223646.jpg

20121107-223658.jpg
En annan form av fotografi, en kul grej att ha i bokhyllan!

pussel

Vad kan man göra med ett gammalt kubpussel, ett sånt med 12 klossar som ska sättas ihop till en bild som man sedan kan ”förvandla” genom att vända klossraderna på rätt sätt?
Det ska jag visa så fort jag fixat bilderna!

20121107-221105.jpg

live love & create

Tavlan har varit färdig ett tag, men nu äntligen har jag tagit tag i fotandet… Jag är verkligen jättenöjd med den. Av flera anledningar:

Jag gillar färgerna, stilen och dekorationerna. Jag har fått användning för en gammal trälåda jag inte ville slänga. Jag gillar att många av detaljerna (trådrullar, sked etc) inte sitter fast utan går att byta ut efter humör. Men framför allt gillar jag budskapet. Live Love & Create 365 days.

Jag vill verkligen påminna mig själv om att ta vara på alla dessa dagar som kommer och går.
Att LEVA: – att minnas gårdagen, drömma om morgondagen men leva idag. Att vara närvarande på alla plan.
Att ÄLSKA: – att inte glömma bort att uppskatta alla fantastiska människor som finns i min närhet. Att vara tacksam för det jag har istället för att sakna det jag inte har.
Att SKAPA: – att vara kreativ på olika sätt, både på jobbet och hemma. Skapande behöver inte handla om att pyssla, det kan lika gärna vara att så frön, hitta på en ny maträtt eller att förnya sina pedagogiska idéer.

påskägg

SCRAPLAGRET har haft en påskcrop som jag deltog i. Jag hade inte möjlighet att skapa så mycket som jag hade tänkt, men fyra utmaningar har hunnit med. Först ut: INSPIRERAS AV PÅSKEN.

Jag kunde inte låta bli att altra ett påskägg, och sen ett till, för det är ju bara sååå roligt. (Det är det blå som är med i tävlingen.)

Båda äggen är täckta med gamla textpapper och notblad och sedan slarvigt målade med vit crackle innan de pyntades med blommor och fjädrar.

språkpolis

Sitter och bläddrar förstrött i ett nummer av Jeanne d’Arc Living men inser att jag tillhör den skara människor som faktiskt kräver vettig text i de tidningar jag läser. Jag brukade inte köpa den förut när den bara fanns på danska men nu när den finns på svenska har jag köpt ett par nummer. Jag funderar dock på om jag skulle tycka bättre om den på originalspråket… Jag håller med om att bilderna är alldeles fantastiska, vackra och inspirerande men jag nöjer mig inte med att bläddra och titta på bilder, jag vill ha en lika inspirerande text också. Inte en text full av stavfel, syftningsfel och ofullständiga meningar, kryddat (överöst) med meningslösa klyschor. I en ”riktig tidning” förväntar jag mig ett bättre språk än så, oavsett om det beror på dålig översättning eller inte. Då föredrar jag nog en tidning på ett språk jag inte behärskar.