rocket age 5

Det här cremefärgade pappret med mönster i rött och turkost är ju bara hur sött som helst! Passar min lilla stjärnöga tycker jag. 🙂

När jag använder mönstrat papper som bakgrund skapar jag gärna ett ”hem” åt fotografiet med färg eller papper, för att markera fotografiet och ge det lite ”tyngd”. Här använde jag akrylfärg, olika mister, stämplar, papper, sömmar och stickles. De mjuka färgerna fick sällskap av svart som kontrastfärg.

En vanlig adresslapp färgades med mist och distresser för att passa de mönstrade pappren, och de svarta blommorna fick sällskap av sömmar, skvätt och halvpärlor i samma färg.

 

Jag mistade två olika cirkelmönster i olika färger ovanpå varandra, det ger sidan lite djup. Blommorna blingades med lite stickles.

 

rocket age 4

Tyckte ni att mina DT-sidor var rymdinspirerade trots att jag lovat annat? Vad säger ni om den här då??? Håll med om att det är svårt att se att det är samma papper!

Vit cardstock har färgats med mist, chalk och crackle-färg, jag har stämplat och ruggat kanter för att få ett riktigt slitet och gulnat utseende.

 

Jag stämplade på tags och fäste runt kanten på layouten för ett slitet, lappat utseende. Även chipboardfrimärket fick sig en omgång med stämplar och färger.

 

Vågformen kantade jag med en vacker spets som jag chalkade innan jag sydde fast. Blomman är gjord av samma prickiga papper som sitter under det randiga. De turkosa ränderna får sällskap av bokstäver, halvpärlor och glitterlim i samma färg.

rocket age 3

Det här pappret är om möjligt ännu mer oemotståndligt än det blå jag visade i söndags. Och visst passar det bra till de gamla bilderna på mina små stjärnor?


För lite mer liv i sidan skar jag ut ett hål efter ett glas och stansade ett mindre med en cirkelstans. På cardstocken bakom gnuggade jag fast rester av diverse gamla rub ons-alfabet, en härlig blandning av olika typsnitt.

Stjärnknapparna var egentligen grå och blå så jag färgade dem med distresser och stickles för att de skulle sticka ut lite mer.
 
Slarviga symaskinssömmar fick förstärka intrycket. Jag körde vit cardstock i min spiralbindningsmaskin för att få ”anteckningsblock” att använda på sidan. Blandningen av kugghjul, stjärnor och bling passar till temat.

 

rocket age 2

Även idag visar jag upp något ganska ”rymdigt” med både stjärnor, planeter och rymdfarare. Jag föll verkligen för det här fantastiska pappret med stjärnbilder, älskar, älskar, älskar!


De mjuka cirklarna som jag fick genom att spraya mist över ett hålmönster mjukar upp det stela rutmönstret. Jag kompletterade också med en vågformad pappersremsa och runda stickers.

Den svarta ramen runt layouten får sällskap av fotomatta, färgstänk och dymoremsa i svart.
Gemet i fotots kant var dekorerat med en gullig blomma som jag pillade bort och ersatte med en silverfärgad stjärna.
Stickersfrossa och lager på lager.
Den röda färgen från fotot och rubriken kompletteras av stickers och stickles.

rocket age

Mitt senaste DT-paket innehöll läckra papper från OAs serie Rocket Age. Först tänkte jag att ”åh, det blir ju perfekt för mig som har en sjuåring med rymddille” men när jag väl börjat skapa så insåg jag att dessa papper är så flexibla och passar så bra till allt möjligt. Inte alls bara rymdsidor. Många papperstillverkare gör ju så, att de har några front-mönster som tydligt förmedlar budskapet/temat och några komplement-mönster som hjälper till att lyfta de kraftiga mönstren eller kan användas ensamma för en neutralare look.

Idag visar jag dock en presentask på rymdtema, fylld med tuggumin som även de för tankarna till barndomen.

I skåpet hittade jag en gammal ask som jag klädde med pappret. På locket använde jag framsidan och till själva asken använde jag baksidan av samma papper. Jag sprayade med mist och skvätte svart akrylfärg på locket innan jag dekorerade med satinband, klistermärken och knappar. Avslutningsvis duttade jag med stickles här och där.

 

färg

Den här layouten gjorde jag av resterna av DT-kitet i april, ni vet när jag gjorde muffins, askar och vimplar… Sen blev det kö i stellasbloggen och sen hade jag massor på jobbet och sen åkte vi till cypern och sen…

Men nu är den här!

Dåliga mobilbilder någorlunda tillfixade i datorn, funkar bäst i litet format…

Vimplar är ett enkelt sätt att använda små bitar spillpapper i olika färger utan att det blir rörigt. Jag använde en snygg limegrön metallkedja och blandade upp vimplarna med blommor och ett hänge.

picnic 3

Idag vill jag visa er resten av mit DT-material.

De här sakerna är lite mer användbara och inte enbart för prydnad som det jag visade igår. En dekorerad ask för kakor eller annat gott, två påsar som kan innehålla bullar eller nötter och slutligen en bunt sugrör till den hemkokta saften. Ett kort med en utplattad pralinform fick det bli också.

En kopp kaffe till?

picnic 2

Idag vill jag visa er lite av det som jag skapade av det senaste DT-kitet från Stellas.se.

Flaggspelet syns visserligen inte så bra där i överkant men det var fantastiskt roligt att göra och blev verkligen effektfullt och härligt. Sedan gjorde jag en glittrande pralinask och en cupcake. David undrade lite över pralinaskens syfte, men den är helt enkelt bara söt. Muffinsen däremot har en dold etikett där man kan skriva en liten hälsning. Ett ytterst enkelt kort blev det visst också.

 

picnic

De senaste dagarna har jag visat olika picnic-relaterade skapelser i Stellas-bloggen. Månadens tema är FÄRGGLATT och DT-paketet jag fick hem gjorde skäl för sitt namn. Det fullkomligt sprutade färg och glädje, och förde tankarna till både picnic, barnkalas och tivoli.

Det färdiga resultatet ser ni här. Närbilder kommer under helgen.