hösten är här

…åtminstone höstterminen. Jag har varit tillbaka på jobbet i en vecka och hela familjen har landat i den bekanta vardagslunken igen. Märkligt skönt på något sätt.

Mitt skrivbord har blivit helt bortglömt under semestern, jag har inte scrappat över huvud taget, och mail och bloggar har jag läst i telefonen eller på plattan… Nu är det dags att gräva fram skrivbordet igen, om jag har tur kanske jag hittar en gnutta inspiration och skaparlust där under travarna med jobbpapper. Jag funderar på hur jag skulle kunna ordna och möblera för att locka fram den kreativitet som ofta dränks av arbete; pedagogisk litteratur, föreläsningsanteckningar, dokumentationsarbete, scheman och blanketter. Blä. Lösningen kanske är att förlägga ALL min arbetstid på förskolan och på så sätt ALDRIG ta med mig något arbete hem. (Hur nu det skulle gå till?) Det är en lockande tanke att vara LEDIG när jag är ledig… En annan del av problemet är att jag behöver rena ytor för att kunna skapa, jag vill inte ha en massa saker framme. Samtidigt så har jag svårt att komma igång utan yttre inspiration, jag behöver saker som lockar ögat och får hjärnan att börja arbeta. En ekvation som inte går ihop…

 

2 reaktion på “hösten är här

  1. Tack för din fina kommentar!
    Det är inte lätt att sätta gränser för hur mycket jobb man ska ta med sig hem. Jag som jobbar hemma kan säga att det åker fram jobbpapper i tid och otid. Men jag hävdar att vara dagmamma är inget jobb det är en livsstil 🙂 Livet och arbetet vävs liksom ihop.

    Jag kan fota med min systemkamera med mycket möda, den får error då och då… Jag har svårt att ställa in skärpan och den hoppar ur läge liksom… Ibland har jag fotat med iPhonen men fotar aldrig med telefonens egen kamera utan med appen Camera+ som jag tycker tar bättre foton och man kan redigera lite mer.

    Hoppas du och familjen får en fin skolstart och höst!

  2. Ha det rent och fint, men fixa en moodboard till inspiration! Anslagstavlor är toppen som dekorationsbaser. Jag gillar magnettavlor, för på dem kan man både använda magneter (Duh!) och kludd… Lycka till med införskaffande av padda, planering, inspiration i fas och allt annat kul som hör hösten till. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.