bandbrist

En av sakerna som stod på min scrapshoppinglista var band. Snygga band i olika färger, och gärna prickiga. Jag hade ju för få band och aldrig i rätt färg.

En av sakerna som stod på min scrapstädarlista var att rensa ut de tre knökafulla bobinlådorna med gamla tråkiga garnstumpar som tog onödig plats i scrapskåpet. Fransgarn är liksom ingen scrapfavorit längre.

Igår tog jag tag i städandet och inser att jag nog bör stryka just band från shoppinglistan. De tre bobinlådorna var nämligen knökafulla inte bara av garner utan av ungefär lika stor del… Japp, BAND! Hur kunde detta hända?
Jo, en gång för tusen år sedan hade jag full koll på mina band och garner. De var prydligt upplindade på bobiner och snyggt färgsorterade i bobinlådor. Systemet fungerade perfekt; jag visste vad jag hade och kunde snabbt hitta det jag behövde. Sedan införskaffades en knippe favoritband som jag ville använda hela tiden och inte orkade packa upp och ner ur bobinlådorna varenda dag. Favoritbanden placerades i en zippåse för att vara lättåtkomliga. Nya favoritband införskaffades och placerades i samma zippåse. Banden förökade sig och placerades i en smartlocklåda som sedan byttes ut till en smartlocklåda i större storlek. De snyggt färgsorterade bobinerna var snart bortglömda i sina förvaringslådor och stod mest ivägen i… två-tre år?

Nu hade jag två alternativ; Antingen rensa ur lådorna någorlunda och rulla upp även favoritbanden på bobiner och återta det system som fungerade så bra en gång för länge sedan. Eller sortera ut de bästa av bobinbanden och förvara dem tillsammans med favoritbanden i en smartlocklåda och hiva ut resten.
Feg som jag är valde jag en mellanväg. Band som jag absolut vill scrappa med placerades bland favoritbanden. Band, garn och snoddar som kan vara bra till diverse olika projekt (tex. runt små paket) färgsorterades i EN bobinlåda. (Jag rensade hårt där.) Den ska jag ta fram till allmänt pyssel och om barnen vill ha något fint att knyta runt teckningen de ska ge till mormor. Till exempel. Och skulle jag glömma bort lådan igen så är det ingen katastrof efetrsom den inte innehåller några dyrgripar direkt.
Allt som rensades bort placerades i en av de tomma bobinlådorna i väntan på en eventuell ny ägare. Sålunda:

Vill du ha, eller känner någon som skulle bli glad av, en bobinlåda proppfull med meterlängder av effektgarner och andra trådar/band prydligt upprullade och snyggt färgsorterade så snälla säg till! Jag är bara glad att bli av med dem och de kostar dig inte mer än portot!

Undrar vilken låda jag ska rensa i idag? Var kan jag göra fler fynd?

1 svar på ”bandbrist

  1. Hehe, ibland har man inte koll på allt man har 🙂 Känner igen mig…
    Men om Du inte blivit av med banden, så är jag tacksam mottagare 🙂
    Har nog inte sååå mycket band, ännu !!

    Ha det så bra, kram Anneli W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.